Pe cei doi Alexandru, Alexandru Mic şi Alexandru Mare i-am cunoscut în urmă cu câteva săptămâni când au acceptat să fie designerii oficiali ai Women’s Golf Day, ocazie cu care au creat nişte ţinute de golferiţe incredibil de frumoase şi originale care s-au potrivit perfect dimensiunilor noastre. De cum am sunat la poarta atelierului, ne-au întâmpinat doi tineri înalţi (nu mi-am dat seama de la început care e Alex Mic şi care e Mare) îmbrăcaţi foarte modern şi nonconformist care zâmbeau şi vorbeau politicos şi frumos. Am păşit într-un atelier modern în care se auzea nici prea tare, nici prea încet muzică modernă ce se potrivea perfect cu look-ul lor. Evident că am fost curioasă să aflu povestea lor, să înţeleg de unde pasiunea pentru modă şi de unde HALF OF ME by Alexander.

O prietenie de peste 20 de ani

Alexandru Fako, sau Alex Mic şi Alexandru Niculae sau Alex Mare au copilărit în acelaşi cartier, pe aceeaşi stradă, pe acelaşi palier de bloc. „Suntem prieteni de peste 20 de ani şi ne-am cunoscut copilărind în acelaşi cartier, fiind vecini de palier. Amândoi suntem pasionaţi de modă încă de mici”. Alex Mic a cochetat cu moda încă de la o vârstă fragedă (mama lui a avut atelier de confecţii pe vremea când Alex mic era… mic, în şcoala generală). Alex a studiat câţiva ani arhitectura, pentru ca mai târziu să termine facultatea de management comercial.

„Eu am terminat facultatea de Integrare Economică Europeană, povesteşte Alexandru Niculae (aka Alex Mare), dar de mic am fost un fan al hainelor scumpe şi al bunului gust şi am făcut o echipă bună cu Alex. Ne completăm reciproc”.

„Povestea noastră a început acum 2 ani, când am hotărât să nu îi mai lăsăm pe alţii să ne îmbrace, să nu ne mai irosim talentul şi să facem ce ne place nouă cel mai mult, aşa că a apărut HALF OF ME by Alexander”, spune Alex Mic.

Numele brandului înseamnă face referire la „frăţia” dintre cei doi. Fiecare este jumătatea celuilalt şi reprezintă o parte dintr-un întreg. „Şi, nu în ultimul rând, hainele create de noi reprezintă „jumătatea” fiecăruia dintre cei care aleg să poarte ţinutele noastre, redefinindu-le sau întregindu-le stilul”, spun cei doi.

Un vis greu dau nu imposibil

Cei doi Alexandru au propriul atelier şi showroom unde împreună gândesc fiecare model. Au clienţi din toate mediile, atât celebrităţi cât şi oameni obişnuiţi.  „Vrem ca modelele create de noi să dea tonul şi clienţii noştri să se simtă mândri că poartă ţinute „by Alexander”. Primim fotografii de la clienţii care merg la evenimente mondene, unde sunt ce puţin doi invitaţi îmbrăcaţi în ţinutele create de noi. De aceea ne străduim să schimbăm permanent modelele şi să facem serii scurte.”

„Am plecat pe acest drum cu gândul şi dorinţa de a construi un brand (asta necesită răbdare şi timp). Este un proiect personal, foarte important pentru amândoi, împins de voinţă şi ambiţie, un proiect în care credem cu tot sufletul. Important pentru noi este că facem ce ne place şi de fiecare dată când vedem satisfacţia pe chipul clienţilor avem un sentiment unic ce nu poate fi descris”, a spus Alex Mare – aprobat imediat de Alex Mic. „Am fost surprinşi şi cumva mândri să constatăm că modelele noastre sunt copiate – din păcate la o calitate foarte slabă”. 

Ce-şi doresc cele două jumătăţi din HALF OF ME by Alexander? „Visul nostru este acela de a ne putea vinde creaţiile în toate oraşele lumii şi de ce nu, să avem showroom-urile noastre în toate capitalele importante ale continentelor. Suntem conştienţi că este foarte greu dar nu imposibil”.